Sadevesijärjestelmät

Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata sadevesi pois katolta sille kuuluvaan paikkaan. Oikein asennetuilla ränneillä suojaat julkisivut ja seinät likaantumiselta, pihasi eroosiolta sekä sokkelin vesivahingoilta. Hallittu sadevedenpoisto pidentää talosi elinkaarta ja lisää sen arvoa.

Sadevesijärjestelmä viimeistelee talosi ulkonäön. Valikoimistamme löydät pyöreät (130 mm, 150 mm ja 180 mm) ja kantikkaat (125 mm) rännit vakiomittaisina ja määrämittaisina. Yleisimmin käytetyn pyöreän kourun ja kantikkaan jenkkikourun rinnalla valikoimistamme löytyy myös historiallisiin arvokohteiisin soveltuvaa perinnekourua erikoisosineen (mm. jalkarännit, käsinsaumattu keräilykartio, käsisaumamutka). Lisäksi valmistamme mittatilaustyönä erikoisrännejä ja -syöksyjä erilaisiin halli- ja kerrostalokohteisiin.

Virten sadevesijärjestelmien valmistusmateriaalina käytetään molemmin puolin pinnoitettua terästä sekä Nova- että Puralpintaisena. Sen erinomainen korroosionkestävyys takaa pitkän käyttöiän. Perinnekourujen vaakakourut ja osat ovat materiaaliltaan magnesiumsinkkiä. Perinnekourujen syöksytorvet ja niiden osat ovat 350g sinkittyä peltiä.

Rännien tilaaminen ja asentaminen on helppoa. Mittaa vain räystään leveys, harjamitta sekä korkeus otsalaudasta maahan ja ota meihin yhteyttä. Suoraan varastostamme löydät 4 m ja 6 m vesikourut ja niihin tarvittavat osat. Määrämittaiset vesikourut valmistamme nopealla toimitusajalla.

VIRTE SADEVESIJÄRJESTELMÄN - HUOLTO-OHJE:

Puhdista rännit kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Poista ränneistä lehdet ja oksat. Älä käytä puhdistamiseen teräviä välineitä, jottei ränneissä käytettävä pinnoite vaurioidu. Käy puhdistuksen yhteydessä koko sadevesijärjestelmä läpi, tarkista liitokset ja saumat. Tarkista myös syöksytorvi tukosten varalta valuttamalla sen läpi reilusti vettä.